Frigider Inteligent

Bucataria este considerat de multi dintre noi cel mai important loc al casei. Acolo se prepara mancarea, si tot acolo luam masa alaturi de familie, iar pentru asta frigiderul joaca un rol foarte important.

Acesta reprezinta unul dintre cele mai folosite centre de depozitare pe termen scurt al preparatelor culinare si al produselor alimentare. Daca multi dintre noi, s-ar lipsi de alte dispozitive de uz casnic, frigiderul fie ca vrem fie ca nu, intotdeauna va avea un loc special in casele noastre. Iar in lumea “Internet of Things”, Frigiderul Inteligent va fi mai mult decat o necesitate.

Cum functioneaza un astfel de frigider?

Intr-o versiune futuristica a celor de la Microsoft, Frigiderul Inteligent are un afisaj transparent, care ne permite sa privim in interiorul lui, fara a deschide usa. Astfel se conserva temperatura interna, indirect energia electrica,  pentru o functionare cat mai ecologica.

Produsele alimentare vor fi riguros aranjate, acest lucru facandu-se cu ajutorul senzorilor interni ai frigiderului. Dupa cum se observa in imaginea de mai jos, frigiderul va calcula data expirarii a resturilor, precum si prospetimea mancarurilor. Iar daca acest lucru pare scos din filmele SF, Frigiderul Inteligent, pe baza unei analize a recipientelor ce se afla in interiorul acestuia, va putea comanda automat produse alimentare care ne lipsesc.

11015280_925174370880344_1248231586_n

O versiunea mai realistica a unui astfel de frigider arata ca analiza recipientelor se face pe baza codului de bare. Cu ajutorul unui scaner (RFID) Frigiderul Inteligient va scana codul de bare al produselor, iar la momentul oportun iti va anunta data expirarii a acestora. Pe langa aceasta, te poate atentiona si de lipsurile ce apar in alimentatie. Alternativ, Frigiderele Inteligente, pot actiona pe baza comenzilor vocale. La plasarea unui aliment in frigider, dam comanda vocala legata de produs, iar frigiderul va inregistra produsul cu data expirarii si alte caracteristici.

Compania LG a produs un astfel de Frigider Inteligent. Acesta are un software, care poate urmari continutul frigiderului. Managerul Inteligent de produse, te lasa sa adaugi manual produsul in baza de date, impreuna cu data expirarii. Astfel esti tinut la curent, sa nu uiti niciodata de alimentele tale din frigider. Iar toate aceste lucruri, se pot sincroniza cu smartphone-ul sau smartTV-ul, astfel incat sa ai acces imediat la continutul si informatiile produsului aflat in frigider. Pentru a il face si mai personal, informandu-va Frigiderul Inteligent de profilul dumneavoastra fizic si/sau de probleme medicale, acesta va va furniza informatii despre diete, retete si multe alte lucruri utile pentru o alimentatie sanatoasa. Iar in cazul in care aveti o problema cu frigiderul, anuntand personalul tehnic, acesta va analiza direct defectiunea ce o intampina dispozitivul, conectandu-se la software-ul frigiderului. Totul devine accesibil si usor.

Food Manager

Chiar daca acum este la inceput acest domeniu, iar pentru a avea produsele conectate intre ele si la Internet, trebuie sa scoatem ceva bani din buzunar, in viitorul apropiat toate aceste probleme vor disparea. Astfel ca lumea “Internet of Things” va fi accesibila majoritatii oamenilor.

 

Leave a Reply