google-glass

Google Glass – ochelarii inteligenti

Google Glass sunt proiectati pentru a-ti pune intreaga parte software a unui smartphone in fata ochilor tai. Cu ajutorul touchpad-ului si al sistemului de operare Glass OS, te poti bucura de toate functiile smart ale ochelarilor doar printr-o simpla atingere.

 

 

Touchpad

Touchpad-ul este localizat in partea dreapta a ochelarilor, permitand utilizatorului sa controleze device-ul printr-un simplu ,,swipe”, experienta fiind similara celei de pe smartphone.

Camera

Google Glass are abilitatea de a face poze extrem de clare cu ajutorul camerei de 5 megapixeli si de a inregistra video la 720p HD.

Display

Google Glass are un display bazat pe cristale lichide asezate pe suport de silicon, iluminat cu ajutorul tehnologiei LED.

 

images

 

Software si Aplicatii

 

My Glass

Google ofera pentru ochelarii lor o aplicatie nativa disponibila atat pe Android cat si pe iOS numita My Glass care le permite utilizatorilor sa-si configureze device-ul.

 

Voice Activation

Activarea ochelarilor se poate face doar printr-un swipe pe touchpad urmat de rostirea comenzii ,,O.K. Glass”. Odata activati, ochelarii pot raspunde la mai multe comenzi cum ar fi: ,,Take a picture”, ,,Record a video” etc.

 

 

Aplicatii de sanatate

Cu ajutorul aplicatiei Medopad creata special pentru Google Glass, medicul are posibilitatea de a accesa datele medicale ale pacientilor, poate verifica live functiile vitale ale pacientilor atunci cand se afla intr-o operatie si chiar poate sa dea share informatiilor pentru inca 5 doctori.

 

Terms of service

In ceea ce priveste politica de utilizare a Google pentru Google Glass, ochelarii nu pot fi revanduti sau dati altei persoane fara acordul Google. Google isi rezerva dreptul de a dezactiva device-ul in cazul incalcarii acestei reguli fara o notificare prealabila.

 

Specificatii Tehnice

Device-ul dispune de versiunea de Android 4.4 si de un display cu rezolutia de 640×360 pixeli. Camera este de 5Mpx si poate inregistra video la 720p HD. Din punct de vedere al conexiunii de date, Google Glass dispune de Wi-Fi si Bluetooth, avand o memorie de stocare de 16GB si 1 GB memorie RAM. Pentru a controla miscarile, device-ul beneficiaza de giroscop, accelerometru si magnetometru (compas) pe 3 axe de simetrie. Google Glass mai are si senzor de lumina ambientala dar si un senzor de proximitate si un difuzor.

Leave a Reply