Tripper

Quirky Tripper- senzorul inteligent folosit pentru inlocuirea sistemelor costisitoare de securitate a locuintelor

 

QuirkyTripper, senzorul inteligent pentru usi si ferestre este un sistem ce face parte din categoria IoT, fiind folosit pentru securitatea si monitorizarea locuintelor. In mod traditional , daca o persoana doreste sa stie ce se intampla in propria locuinta cat timp este plecata , aceasta apeleaza la o firma specializata in montarea unor sisteme de securitate. Acest lucru are insa anumite dezavantaje:  pretul , senzorii ce trebuie montati in intreaga casa , sistemul neprietenos cu utilizatorul reprezentand doar cateva dintre acestea.

Cum functioneaza senzorul Quirky Tripper ?

Dispozitivul consta intr-un senzor si un magnet care se pozitioneaza direct pe usa sau fereastra care se doreste a fi tinuta sub observatie. Device-ul alerteaza mai apoi persoana daca respectiva usa sau ferestra a fost deschisa sau inchisa , printr-un mesaj trimis direct pe mobil, prin aplicatia complementara sistemului hardware intitulata Wink app. Gadget-ul nu este limitat doar la usi sau ferestre, senzorul putand fi folosit si pentru supravegherea unor dulapuri sau compartimente in care, spre exemplu, exista substante care ingerate de catre cei mici pot deveni periculoase.

UntitledSistemul a aparut pentru prima oara in ianuarie 2015, iar ca si detalii tehnice este interesant de mentionat ca bateria dureaza aproximativ un an si este inclusa in ansamblul dispozitivului ; in afara senzorului , utilizatorul mai are nevoie si de un sistem mobil care foloseste Android mobile , Android Wear sau iOS pentru a putea descarca Wink App si nu in ultimul rand, pentru conectivitate e necesar Wink Hub sau Wink Relay , dispozitiv suplimentar ce reprezinta un centru de comanda si control al tuturor dispozitivelor inteligente active intr-o locuinta.

8_TRIPPER_dark-gradient_0900

 Un avantaj important e reprezentat de  compatibilitatea dintre Tripper smart sensor si toate celelalte dispozitive inteligente pentru protectia locuintei dezvoltate de Quirky , astfel incat sincronizat cu aceste dispozitive , senzorul Tripper poate realiza o serie de actiuni precum  aprinderea luminilor cand usa principala a casei e deschisa de utilizator sau modificarea temperaturii camerei in momentul inchiderii unei ferestre.

Internet-of-Things

In concluzie, Quirky Tripper Smart Sensor se monteaza foarte usor , costa aproximativ $40 , se integreaza fara efort in design-ul oricarei locuinte, si nu in ultimul rand are dimensiuni reduse .

Pentru mai multe informatii despre Internet of Things puteti accesa link-ul:

 

 

 

 

Leave a Reply