sonos-play-5-stereo

SONOS: PLAY:5 boxa inteligenta

SONOS: PLAY: 5 este ultimul model de smart speaker lansat de compania SONOS in anul 2015. Produsul este o versiune imbunatatita a primului produs, lansat in anul 2009, ce aduce o multime de trasaturi noi.

sonos-play5-2015-09

  • Design-ul acestuia

Ideea din spatele design-ului noului Play:5 a fost sa creeze un speaker perfect pentru era digitala in care ne aflam, cu un design regandit si sunet mai clar fata de predecesorul sau.

In comparatie cu produsul trecut, aspectul si trasaturile sale sunt destul de diferite. Infatisarea sa se bazeaza pe design-ul introdus pentru Sonos Boost (device lansat de companie ca un amplificator de semnal Wi-Fi),  fiind un design modern si ingrijit.

Noul device poate fi pozitionat in 3 moduri : orizontal sau vertical, pe oricare dintre partile sale, asemanandu-se cu predecesorul sau, Play:3, care avea de asemenea un design destul de simplu.

play5_2

  • Instalare si conectivitate

Procesul de instalare a lui Play:5 este la fel de simplu ca la modelele anterioare. Aplicatia pusa la dispozitie de companie pentru tablete sau telefone te ghideaza prin pasii necesari instalarii. Tot controlul asupra sistemului este simplificat de aplicatie, cu posibilitatea de a adauga diferite servicii de streaming si de asemenea se poate reda muzica salvata pe reteaua locala. Conectarea acestui dispozitiv poate fi facuta atat catre o retea Wireless cat si folosind un cablu Ethernet. Mai mult, device-ul se poate conecta si la SonosNet, un mesh network inventat de companie dedicata in mod exclusiv sistemelor Sonos.

sonos-play-5-stereo

  • Trueplay, noul software

Odata cu aparitia acestui model de boxa, compania Sonos a introdus un nou software audio, Trueplay, pentru a optimiza sunetul oricarei boxe wireless din apropierea sa. Va aparea un punct rosu langa fiecare speaker din meniul aplicatiei, ca sa marcheze faptul ca device-ul acela nu beneficiaza de Trueplay inca.

Acest soft foloseste microfonul din iPhone, iPad sau iPod touch ca sa masoare raspunsul boxei din camera in care te afli si il optimizeaza astfel incat sunetul sa se potriveasca cu marimea incaperii.

dsc02942a

  • Sunetul

Bineinteles, acesta este criteriul de baza dupa care ne alegem un astfel de device. Cu totii ne dorim ca boxa pe care o folosim sa se auda clar, sunetul sa nu fie unul distorsionat, si sa fie cat mai versatila. SONOS: Play:5 exceleaza la acest capitol. Produsul are, in partea de jos, 3 mid-woofere care sunt mai mari si mai puternice dcat cele aflate in Play:1, si 3 tweetere in partea de sus. Device-ul poate intrece la acest capitol pana si sistemele formate din mai multe boxe. Sunetul este clar chiar si la un volum ridicat, fiind nedistorsionat.

sonos-play-5-4

  • Verdict

Cu un sunet mai clar si mai puternic, nu exista niciun dubiu ca noul Play:5 exceleaza in comparatie cu predecesorul sau, fiind un exemplu reprezentativ al dezvoltarii rapide a companiei. Daca luam in considerare raportul calitate – pret, acest device este o alegere destul de buna, atat pentru noii clienti ai firmei Sonos, cat si pentru cei vechi.

 

Leave a Reply